<$BlogRSDUrl$>

tirsdag, september 13, 2005

Sweet Sixteen 

Overskriften kunne antyde, at her kommer et saftigt indlæg om de søde teenager-år, men den dækker såmænd blot over en tør konstatering af, at efter ventelisternes opdatering igår ligger vi som nr. 16. Og man kan vel ret beset ikke sige, at der er tale om en ”sød” placering, da vi jo har cyklet hen over 16. pladsen et par gange nu. Der er altså stadig ikke kommet børn i forslag, og der er iøvrigt heller ikke kommet yderligere info fra AC om adoptionssituationen i Vietnam. Det er ikke nogen overdrivelse at sige, vi venter i spænding på at høre nyt og det burde som tidligere nævnt ske i løbet af denne uge. Vi glæder os imidlertid rigtig meget over, at der vist er to familier på vej ud for at hente børn. Det er en stor fornøjelse hver gang der sker noget positivt på Vietnamfronten.

Det er selvfølgelig træls, træls, træls, at det slet ikke rykker på ventelisten, men vi formår heldigvis i det store hele at fokusere på andre og mere positive ting i vores hverdag, så det ikke går for meget ud over humøret. En af de ting, der giver mit humør et godt pift for tiden, er læsningen af Catfish and Mandala: A Two-Wheeled Voyage Through the Landscape and Memory of Vietnam. Bogen er skrevet af Andrew X. Pham, der som barn flygtede fra Vietnam til USA sammen med sin familie. I bogen beskriver han på nærmest lyrisk, underfundig og ret morsom vis sine oplevelser i forbindelse med sin tilbagevenden til Vietnam som voksen. Man følger ham på en cykeltur fra syd til nord, og undervejs er der en masse afstikkere tilbage i tiden. Bogen er blændende godt skrevet, og samtidig med at jeg føler mig godt underholdt - ikke mindst af en fed selvironiske tilgang - så lærer jeg en masse om Vietnam og får jeg en hel del stof til eftertanke. Et gennemgående tema er det med at være landet mellem to stole ved at skille sig ud og ikke helt at høre til nogen steder. I USA opfattes han som vietnameser, og i Vietnam opleves han som "viet keu" (kort fortalt en slags udenlandsvietnameser - det er dog svært at forklare præcis, hvad der ligger i begrebet, men det er tilsyneladende både forbundet med prestige og med nedvurdering).
Jeg var så heldig at få bogen i gave af min søster, der købte den i USA, men den kan også købes på Amazon.com, hvor man iøvrigt kan læse en helt masse læseranmeldelser af den - i skrivende stund hele 92 styks.

Comments: Send en kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?