<$BlogRSDUrl$>

tirsdag, august 01, 2006

We proudly present... 

the fantastic, the fabulous, the lovely, the cute, the adorable, the one and only...

Miiiiiisssssssss...


Mathilde Huong






Jeg vil lade billederne af vores lille knuselskedejlige datter tale for sig selv og istedet fortælle lidt om hendes navn(e).

Vi har i løbet af ventetiden talt en del om, hvad "Lillemyr" mon skulle hedde og havde efterhånden indkredset en favorit både på drenge- og pigesiden. Mathilde er det navn, som den kommende far en dag chokerede både sig selv og mig ved pludselig at melde ud uden forudgående overvejelser desangående (oprindeligt Tilde - på mors foranledning udvidet til Mathilde). Ret mystisk og ret sjovt. Vi var spændte på, om navnet mon ville passe til vores eventuelt kommende datter, og har siden annonceringen af lillepigen da også summet over beslutningen i flere dage, for det føles altså ret stort og ansvarsfuldt at skulle afgøre, hvilket navn et andet menneske skal slæbe rundt på om ikke resten af livet, så i hvert fald indtil vedkommende er myndig og kan skifte det ud (med eller uden forudgående konsultation hos en nummerolog ;-)).

Mathilde er godt nok blevet lidt af en massebetegnelse i de senere år (er vist pt. nr. 1 på listen over de mest populære pigenavne), MEN...

- det er smukt (synes vi),

- internationalt anvendeligt,

- passer til lillepigen (hun smiler i hvert fald, når vi spørger om hun er med på den ;-)),

- har en fin betydning (styrke i kamp / er stærk i svære tider),

- kom som et lyn fra en klar himmel til farmand en dag,

- det klinger fint sammen med hendes flotte vietnamesiske fornavn Huong (synes vi)

- OG så indeholder det oven i købet hendes oprindelige vietnamesiske mellemnavn, Thi.

Det kan vist ikke være bedre. Og så har det oven i købet allerede vist sig, at der er et godt kælenavnspotentiale i Mathilde, idet såvel Thi som Tilde allerede benyttes flittigt om den lille trunte af de stolte forældre. Og moster Eva har derudover bragt kæleversionen Mattie på banen. Vi kan vist roligt konstatere, at det er sandt, hvad man siger om kært barn og mange navne :-)

Huong, hendes vietnamesiske fornavn, kender vi ikke den præcise betydning af, da det har tre forskellige skrivemåder afhængig af placeringen af accenter over/under bogstaverne og disse fremgår ikke af de papirer vi indtil nu har fået. Alle tre mulige betydninger er dog skønne. Jeg har sakset dette om Huong fra navnesidenwww.adoptvietnam.org:

(1) without accent means flagrance, perfume

(2) with a little bar `, means rose flower or pink color

(3) a little question mark accent above the O, means enjoy

Som det vist tydeligt fremgår, så mener vi, at vi har fået jordens dejligste datter, som oven i købet har smukke navne med masser af vidunderlig symbolik. Det allermest vidunderlige i forbindelse med lillepigens navne er dog, at hun i Vietnam er opkaldt efter sin biologiske mor (herhjemme i børnehøjde kaldet Vietnam-mor). Hun har således fået præcis samme for- mellem- og efternavn som hende, og det er da den allersmukkeste gave og gestus man overhovedet kan forestille sig! Vi er meget rørte over den kærlige omtanke (vi tudede begge, da vi læste det i hendes papirer og jeg får en klump i halsen nu, hvor jeg skriver om det) og det har ikke mindst af den grund været magtpåliggende for os at bevare så meget som muligt af hendes oprindelige navn. For ikke at bevæge os ud i alenlange navnerækker som de royale, har vi imidlertid som nævnt ladet mellemnavnet Thi være repræsenteret i det danske Mathilde og efter svære overvejelser erstattet hendes vietnam-efternavn med vores lille families fælles efternavn (Peter og jeg har på demokratisk vis bragt hver et efternavn med os og sat dem sammen til ét fælles efternavn). På den måde får vi således navnemæssigt vist og symboliseret vores familiemæssige bånd til hinanden alle tre (og på sigt forhåbentlig 4 :-)).

Pyh - sikken en smøre! Og så er jeg ikke engang kommet til det svære endnu...
Vi aner simpelthen ikke, hvordan vi skal få sagt ordentligt tak for al den opmærksomhed i form af hilsner, blomster, gaver, besøg osv. det er væltet ind med. Vi er bare SÅ rørte og ganske aldeles og totalt overvældede!!! Vi vil i nærmeste fremtid arbejde på at få takket på personlig vis i videst mulig udstrækning, men indtil da skal der her på bloggen lyde et kæmpestort, rungende og hjertevarmt TAK til alle for indlevelse og kærlig omtanke :-)

Vi samler alle skriftlige hilsner fra såvel kort, som blog, mail og internetforaer i Mathilde Huongs mindebog og imorgen har vi planer om at forevige alle gaver og buketter (vi er for første gang nogensinde løbet tør for vaser...) ved hjælp af de nys indkøbte fotoaggregater.

Nok herfra for denne gang. Jeg vil kaste mig over en letlæst krimi og se at finde tidligt i seng i håbet om, at i nat bliver natten, hvor jeg endelig kan sove nogenlunde igennem. De seneste nætter har der ikke været mere end max 2 timers sammenhængende søvn og på døgnbasis kan jeg vist ikke snige det op på mere end 4 timer i alt, så jeg er noget klatøjet efterhånden på bedste nybagt-mor-vis ;-) Peter sover derimod mere end nogensinde og er alligevel sååååååå træt, når han står op. Ak ja, det er hårdt at blive forældre - også selv om der endnu slet ikke skal bøvles med bleer, sutteflasker og babygråd. Men det er dælen dulleme også - og især - ganske ubeskriveligt boblende dejligt, så der lyder bestemt ingen som helst klager herfra :-)

Comments:
Lykønskninger kan der ikke gives for mange af, så endnu et stort tillykke med lillepigen.
Tænkt sig at Lillemyrs nye navn indeholder så meget, det er rigtig smukt.
God fornøjelse med den næste forunderlige tid, med venten og spænding og drømme og tanker og tårer af både lykke og savn og og og...
Hjertelige hilsner fra Mette (MAC- fra Zonen)
 
Jösses, hon var sööööt! När får ni åka & hämta henne?
Lycka till!!
 
Må lige istemme mig alle de andres lykønskninger. Hjertelig tillykke!!! I har været fantastiske til at bevare det gode humør, synes jeg her fra bloggen. Og nu får vi hende også at se. Hvor er hun smuk, jeg glæder mig til at læse mere:0)

Og smukt navn!! Synes det er sødt, at det indeholder hendes mellemnavn!
 
Hmmm - og Tills og Tillie... også mosters hovede bobler øjensynligt og skaber flere navne til kært barn.
Glæder mig til at se jer i morgen.

Krammer,
Moster Eva
 
Send en kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?