<$BlogRSDUrl$>

onsdag, juni 21, 2006

Fra Lillemyr til ... eller ... 

Ved midnatstid, da vi var på vej i seng, begyndte det vist først for alvor at gå op for os, at det rent faktisk er ganske snart, det er nu. Jeg havde behov for at gøre "projekt barn" mere konkret, så jeg bad Peter om at give sine bud på topnavnet pt. til hhv. en pige og en dreng.

Vi har for længe siden påbegyndt en liste med navne, som vi løbende har føjet nye favoritter til. I lang tid har der været en klar fører blandt drengenavnene, men pigenavnet har der været flere ligeværdige kandidater til. Jeg blev derfor ikke spor overrasket over, at drengenavnsfavoritten kom på banen igen, men han overraskede mig totalt ved uden et splitsekunds tøven og med et fast blik at give sit helt klare bud på et pigenavn, der aldrig for alvor har været i spil før. Det viste sig, at navnet var dukket spontant op nogle timer tidligere, da han tænkte på vores kommende barn. Han var vist også selv blevet ret paf over denne temmelig pludselige navne-åbenbaring. Jeg var heldigvis straks enig i, at det er et pigenavn af allerfineste slags og foreslog en lille udbyggelse af det, som straks blev godtaget.

Nu har vi således både et drenge- og et pigenavn på banen og så må tiden vise, om vi mener, at et af dem kan passe til Lillemyr i praksis. Udover at se om Lillemyr ligner en ... eller en ... så handler det også om, hvordan det danske navn lyder sammen med det eller de vietnamesiske navn(e), som Lillemyr beholder.

Hvad ... / ... dækker over vil vi indtil videre tillade os at holde for os selv, men jeg vil godt løfte sløret for, at navnene åbenbart ikke er så originale og unikke, som vi umiddelbart troede, for mange andre har åbenbart fået samme idé, viser Danmarks statistiks seneste navnehitliste. Er det ikke typisk, at bedst som man tror, man er vældig original og genial, så viser det sig, at man blot er en simpel kopist... :-)

Den udbredte popularitet skal nu ikke afholde os, og den kan måske endda være en fordel i fht., at Lillemyr, der jo allerede kommer til at skille sig ud udseendemæssigt og mht. at være adopteret, ikke også behøver at gøre det navnemæssigt.

Hvis du er i hopla til en omgang navneleg, så prøv at klikke ind på Danmarks Statistik, hvor der udover lister over populære navne i forskellige år også er mulighed for fx at taste sit eget navn ind og finde ud af, hvor mange man deler det med samt for at sammenligne to navnes popularitet. Ret sjovt.

Denne fine lille guide med gode råd om navngivning er også værd at kaste et blik på. Vi har udover de forhold, der er ridset op i artiklen, også tænkt over, at det ikke skal være så pæredansk, at det slet ikke kan udtales udenfor landets grænser (har især haft fokus på, at det kendes eller i hvert fald kan udtales på engelsk) og at det i tråd hermed også gerne må afspejle den internationale familiedannelse, der ligger bag.

Hvad navnes betydning og udbredelse angår internationalt set, kan man finde interessant info på Behind the Name. Både ... og ... er med i deres omfattende samling, og så kan nysgerrige sjæle ellers bare give sig til at gætte løs ;-)

Vores valg af navne gjorde faktisk, at dagens gode nyhed blev mere konkret og nærværende, og da vi kom i seng lå vi lidt og talte om ... / ... og det var en ret speciel og kildrende fornemmelse ikke blot at bruge det abstrakte "Lillemyr" om vores kommende barn.

Uha, hvor bliver det spændende at se, om vi skal have gang i drenge- eller pigenavnet - og om de valgte navne overhovedet passer til Lillemyr...


PS
Tilføjer lige her på falderebet Bibliotekernes Netguides links om navngivning.

Comments:
Kære Dorte (og selvfølgelig Peter hvis han læser med).

Hvor spændende med navne. Og jeg vil gerne være med på et populært navn, for som du selv er inde på vil barnet jo i forvejen skille sig ud, så vi har også tænkt et helt almindeligt navn ikke gør noget. Det kan være vi skal låne jeres drengeliste en dag, da vi indtil videre kun er enige om Malthe. Til gengæld har vi en del pigenavne, hvor Mathilde og Silje topper. Men man kan jo ikke have en Malthe og en Mathilde, så...
Og hvor er det dejligt for jer at I nu kan se enden på denne alt for lange ventetid.
Hav en rigtig god dag.
Hilsen Lea (en meeeget trofastlæser, som har ferie og derfor bruger alt for meget tid på nettet)
 
Hvor er det spændende. Og hvor bliver det dejligt, når Lillemyr pludselig er hos jer og har fået sit navn og bliver en del af jeres hverdag - altså i praksis, for i tankerne er han/hun det jo allerede.
 
Hej med jer!!!

Hehe Dorte mht. til din kommentar på zonen..hehe. tjjooo vi hæver da stemmen en anelse ind imellem..høhø.

Men hvor er det helt aldeles fantastisk, at i nu er liiiige ved at være i mål - og her kan IKKE dømmes off-side ;-) For silvan hvor jeg krydser alt hvad krydses kan og tænder nærmest bål i husalteret ;-)))) Hils og kæmpe knus fra Hanne
 
Send en kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?