mandag, september 05, 2005
Good Morning Vietnam
Under Vietnamkrigen - eller Amerikakrigen som den naturligt nok kaldes i Vietnam - kunne man som bekendt få lokale nyheder, gags, gejl og masser af musik via radiostationen Good Morning Vietnam (lad evt. den skønne Robin Williams opfriske din hukommelse). Idag kan man dagligt få sit fix af dugfrisk info om livet og ikke mindst maden i Vietnam på Nettet. Jeg er tilfældigt stødt på tre skønne engelsksprogede vietnam-blogs: Noodle Pie, Sticky Rice og Vietnamese God. Førstnævnte bliver publiceret af journalisten Graham Holliday, der er bosiddende i Saigon. Han skriver levende om sine madoplevelser - og lidt til - og det hele er garneret med fantastisk skønne fotos. Graham præsenterer selv sin blog således: Through my blog - noodle pie - I get to write regular snippets about the street food and restaurant scene of my current home, Saigon. From gutter grub to gourmet tables, if it's edible I've probably eaten it and if I haven't it's just a matter of time.
Sticky Rice er i samme stil, men her gælder det Hanois gastronomi med mere. Også på denne blog vrimler det med lækre fotos.
Under min læsning af den tredje blog - Vietnamese God - fandt jeg ud mere om vietnamesernes hang til at spise hunde, end jeg har lyst til, og den info skal I da ikke snydes for:
Cooked Dog meat is just like other dish in Vietnam, served with different herbs and ingredients according to a very special recipe. What we ordered was Grilled dog with galangal and lemongrass, Boiled Dog in a bamboo stock, Stewed Dog with finely chopped lemongrass, Steamed Dog black pudding with peanuts, apricot leaves and sweet basil, Stir fried Dog meat with finely chopped lemongrass, ginger and chilli, Steamed Dog meat over Dog stock, but our favorite was Boiled Dog leg in Dog bone stock with young bamboo. All of these dishes have to be eaten with "mắm tôm"(fermented shrimp sauce), chilli, chopped lemongrass, fresh apricot leaves and squeezed lemon.
We ended up paying 180,000Vnd for three people with five beers and a coke which is really cheap.
Hund kan altså tilberedes på mange interessante måder, er velsmagende, ser lækkert ud (der er skam fine billeder af hundemaden) og oven i købet billigt. Oplevelsen af hvad der lækkert eller ulækkert, spiseligt eller uspiseligt er tydeligvis i høj grad kulturelt betinget. Eller som de store buddhistiske mestre siger: "it's all in the mind". Jeg siger bare bon appetit og glæder mig usigeligt over at være vegetar.
Sticky Rice er i samme stil, men her gælder det Hanois gastronomi med mere. Også på denne blog vrimler det med lækre fotos.
Under min læsning af den tredje blog - Vietnamese God - fandt jeg ud mere om vietnamesernes hang til at spise hunde, end jeg har lyst til, og den info skal I da ikke snydes for:
Cooked Dog meat is just like other dish in Vietnam, served with different herbs and ingredients according to a very special recipe. What we ordered was Grilled dog with galangal and lemongrass, Boiled Dog in a bamboo stock, Stewed Dog with finely chopped lemongrass, Steamed Dog black pudding with peanuts, apricot leaves and sweet basil, Stir fried Dog meat with finely chopped lemongrass, ginger and chilli, Steamed Dog meat over Dog stock, but our favorite was Boiled Dog leg in Dog bone stock with young bamboo. All of these dishes have to be eaten with "mắm tôm"(fermented shrimp sauce), chilli, chopped lemongrass, fresh apricot leaves and squeezed lemon.
We ended up paying 180,000Vnd for three people with five beers and a coke which is really cheap.
Hund kan altså tilberedes på mange interessante måder, er velsmagende, ser lækkert ud (der er skam fine billeder af hundemaden) og oven i købet billigt. Oplevelsen af hvad der lækkert eller ulækkert, spiseligt eller uspiseligt er tydeligvis i høj grad kulturelt betinget. Eller som de store buddhistiske mestre siger: "it's all in the mind". Jeg siger bare bon appetit og glæder mig usigeligt over at være vegetar.
Comments:
Send en kommentar