<$BlogRSDUrl$>

mandag, september 20, 2004

Børn fra Vietnam allerede til oktober 

Sikke en dejlig nyhed, der var på ACs hjemmeside idag. Det lader til, at de første børn allerede kan hentes hjem i begyndelsen af oktober og ikke først ved årsskiftet som hidtil antaget. Man regner med, at der kan hentes to børn om ugen, og AC arbejder på, at det bliver flere, da der jo lige nu er en "pukkel" på over 40 børn, der venter. Hvis det "kun" kommer til at dreje sig om to børn om ugen begyndende fra oktober, så burde de sidste af de børn, der venter nu, være hjemme hos deres nye familier ved vinterferie-tid, såvidt jeg kan regne ud. Det ville være skønt, hvis det kunne gå endnu hurtigere, men det vigtigste er, at der nu ser ud til at komme hul igennem. Det lader til, at den nye procedure - og måske også det overvældende antal af børn og forældre - har givet lidt kuk i rækkefølgen i Vietnam, og man kan således ikke regne med, at børnene kan hentes hjem i kronologisk venteliste-rækkefølge. Det er selvfølgelig træls for de familier, der står øverst på listen, men jo også meget forståeligt, når man tænker på, at det er en helt ny procedure, der skal indkøres i Vietnam. Hvor er det altså bare en skøn nyhed at begynde ugen med. Hvis vi er rigtigt superduper heldige, så kan vi allerede få Lillemyr hjem til næste sommer, men der kan nu også komme til, at gå en hel del længere. Det er iøvrigt ret pudsigt, at tænke på, at Lillemyr meget muligt er undfanget og måske endda allerede født på nuværende tidspunkt. Det er meget svært og abstrakt at forholde sig til, men også en dejlig tanke.

Ellers er der vist ikke så meget nyt herfra. Vi venter stadig på Peters nye pas, og en vielsesattest på engelsk. Vi mangler også at få taget de billeder af os selv og boligen, der skal sendes afsted sammen med vores sag til Vietnam.

Iøvrigt passede det ikke, da vi for nyligt skrev, at landevalgsgebyret er på 22.600 kroner. Det var det beløb, som AC bad os om at indbetale i det brev, hvor de informerede os om, at vi var kommet på ventelisten. Et par dage efter fik vi et nyt brev fra dem, hvor de bad om flere penge, da de åbenbart har glemt at få rettet brevet til med det nyeste gebyrbeløb (det er pt. på 23.300 kroner). Vi har fuld forståelse for, at der kan ske fejl, men vi har allerede oplevet tilstrækkeligt med småfejl i breve fra AC til, at vi fra nu af checker alt grundigt. AC ønskede os f.eks. tillykke med godkendelsen, inden vi overhovedet var kommet igang med fase 3, og udover det forkert angivne beløb var der en del andre dumme småfejl i det seneste brev. Vi glæder os over, at det lader til, at AC har helt styr på at klare alt det væsentlige vedr. formidlingen af børn, og vi har grundlæggende tillid til dem, men den dårlige skriftlige kommunikation er et irritationsmoment, og det får AC til at fremstå utjekkede og uprofessionelle - hvad vi grundlæggende faktisk ikke tror, de iøvrigt er.

Afslutningsvis kan vi da lige fortælle, at vi stadig er jublende lykkelige over at være på ventelisten - ikke mindst på en dag som idag, hvor det faktisk ser ud til, at det snart kommer til at rykke :-)

Comments: Send en kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?