<$BlogRSDUrl$>

torsdag, april 15, 2004

Nyt fra ACs børnehjem i Vietnam 

I begyndelsen af april var Jørgen-Ulrich Raunskov, der er direktør i AC, og Gitte Cordes, der er viceformand i bestyrelsen samme sted, i Vietnam for at få afklaring på nogle problemer, der var opstået vedr. AC's formidlingslicens i forbindelse med, at Vietnam har fået ny lovgivning på adoptionsområdet. Kort før påske var der nyt om dette på ACs hjemmeside, og det ser heldigvis ud til, at der rimeligt snart kommer gang i formidlingerne fra Vietnam igen (der har været lukket siden årsskiftet 2002 / 2003) .

Idag var der så kommet mere nyt om Vietnamturen på ACs hjemmeside, og denne gang omhandlede det Jørgen-Ulrichs indtryk fra de to børnehjem, som AC samarbejder med. Teksten fik vi slet ikke læst i første omgang, for blikket faldt straks på de mange dejlige billeder af børn og plejere på både Bá Thá og Mai Linh. Vi glæder os meget over, at det ser ud til, at der er kærlig omsorg og god kontakt. Vi har naturligvis sat et af de nye billeder ind - et super-bedårende billede af to babyer i en kurvevugge sammen med en plejer, der sidder og vugger dem. Billedet er heeelt nede i bunden ude venstre side.

Bortset fra nogle temmelig ubehagelige problemer med forurening af vandet på Bá Thá, så lyder det heldigvis også til, at det går rigtig godt på børnehjemmene, og at børnene trives begge steder. Det er dog dybt frustrerende at vide, at børnene bare venter og venter, bliver større og større dag for dag, imens beaukratiet arbejder så helt utroligt laaaaangsomt med diverse tilsyneladende ubetydelige petitesser og formaliteter, inden der kan blive lukket op for adoptionerne igen.

Vi er ikke så bekymrede på egne vegne, da vi jo som bekendt har temmelig lang vej igen, inden vi er endeligt godkendte og klar til at blive matchet med en lille vietnamesertrold, men vi krydser fingre, tæer, og hvad der ellers kan krydses, for, at de mange vordende forældre, der efterhånden har ventet umenneskeligt længe på at få lov til at hente deres små guldklumper hjem, snart kan få lov til at rejse afsted.

Comments: Send en kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?